Tuesday, November 30, 2010

My Hpcase

Salam...semua....
baru2 ni sy ada beli leather & button kat sini mcm2 kaler ada...pening x tau nak buat apa dulu..so sy decide buat hpcase utk diri sendiri tp simple jerk...hubby sy plak request buat wallet kat dia...tp x menjadi...alih2 bg kat my doter je lah...hehehe...nampaknye lepas ni nak kena search kat tenet lah cari tutorial camne jahit leather ni.....


Wednesday, November 24, 2010

Heavy cotton

New fabric to choose....

Monday, November 15, 2010

fabric pilihan, cotton

Fabric pilihan...kali ni kain weight cotton plak...boleh juga digunakan utk membuat bag...perlu tambah interfacing bg menampakkan bag tegap coz kain cotton ni boleh guna utk buat baju kurung jugak so kainnye lembut...



Friday, November 12, 2010

felt lagi!!

Salam..semua...
nampaknye skang ni sy memang ngah giler buat felt craft ni...semua ni anak buah sy punye...tp bkn utk dia je utk kengkawan nye sekali...hehehe...kalau anda berminat bleh le order sekarang...
Rm13 for 3pcs.


Wednesday, November 10, 2010

Key cover

Ok...lagi kraf menggunakan kain felt...kali ni sy buat key cover plak...fungsinye utk cover kunci tu bg x nampak berserabut ngat...dan kalau tercicir pun senang kita jumpa...hehehe...boleh jugak letak key cover ni sangkut kat handbag ker..sure x tertinggal kunci nanti...almaklum lah nak letak dlm handbag dah penuh dgn brg2 makeup...kecuali kalau bawak handbag yg besar...







Monday, November 8, 2010

Giveaway!!

Emmm...giveaway lg...skang ni sy ngah gile join giveaway...hehehe..sblm ni cam malas..tp skang ni...rajin bebenor le plak...ok..kali ni giveaway dari blog cinta-craft pula bermula dari 20/10/2010-20/11/2010...

Jom lah kita pakat ramai2 join giveaway ni...mana le tahu ada rezeki dapat le hadiah...kalau korang nak tau apa syarat2 dan hadiah yg ditawarkan...korang bleh klik sini mesti terujakan...

Sunday, November 7, 2010

Felt craft

Emmm..dah lama dah tak buat craft guna kain felt ni...tetiba rasa cam rajin plak nak membuatnya..seronok tgk kat blog lain..so mula le keinginan tu datang...maka terhasil lah...jom sama2 tgk...cantik tak???...rasa tringin nak buat monster ni coz tgk anak sy duk melukis..kat buku conteng2 dia tu. Sy tanye le

mama: abg lukis apa tu bang..naper mama nampak cam pelik tu..
abg: abg lukis monster le mama...cantik tak?
mama: emm cantik pandai anak mama lukis..nanti abg lukis byk2 lg erk..
abg: ok..mama suke erk..nanti abg lukis kat mama (dgn muke excited nye anakku mula le bersungguh2 duk lukis mcm2 btk pelik siap je trus tunjuk kat mama).

pastu sy pun ada gak search kat internet...nampak je gambar monster sy suruh le dia lukis..bukan main sronok lg dia melukis...anak sy ni baru umur 5 thn tp dah pandai lukis sambil tgk camtu jerk..lagak cam pro plak dia...hehehe...
Budak2 ni kalau kita bg dia buat sesuatu yg dia suke memang dorang rasa sronok sangat..sy selalu kalau tgk dorang ni asyik duk gaduh jer..sy bg le satu buku utk dorang conteng2..nanti senyap le pastu sekejap je abis satu buku tu diconteng nyer...yg abg ok ler..yg adik..asyik2..lukis bulat2...semuanye bulat2..penuh satu buku...baby pun bila tgk abg2 dia pegang pen ngan buku..dia pun nak jugak..tp digigitnyer....alamak...terpanjang plak citer kat en3 kali ni...sorii...


Friday, November 5, 2010

Giveaway lagi...!!

Salam..semua...sambil duk klik2 kat blog lain..sy jumpa lg satu giveaway...
2nd giveaway from feltralicious...sempena b'day nye...hadiah yg ditawarkan 3 pouch seperti dlm gambar dibwh....



Ok...kalau korang nak join senang jerk...ada 3 step...korang bleh klik sini

Related Posts with Thumbnails