Sunday, December 12, 2010

Sami Yusuf Asma Allah [with lyrics]

Friday, December 10, 2010

mini bag new design!!

Salam..semua...mini bag kali ni sy tambah bunga di bahagian tepi bg menampakkan lebih menarik dan cute lg....size,poket semua still sama dgn mini bag sblm ni...size 9"x7.5" dan 3 poket kecik di dlm...harga utk add bunga ni cuma tambah RM3 dari harga asal..kalau x nak bunga leh juga letak apa2 design lain mengikut kesukaan anda..cuma add RM3...nantikan kemunculan beberapa lg design yg lain...




Tuesday, November 30, 2010

My Hpcase

Salam...semua....
baru2 ni sy ada beli leather & button kat sini mcm2 kaler ada...pening x tau nak buat apa dulu..so sy decide buat hpcase utk diri sendiri tp simple jerk...hubby sy plak request buat wallet kat dia...tp x menjadi...alih2 bg kat my doter je lah...hehehe...nampaknye lepas ni nak kena search kat tenet lah cari tutorial camne jahit leather ni.....


Wednesday, November 24, 2010

Heavy cotton

New fabric to choose....

Monday, November 15, 2010

fabric pilihan, cotton

Fabric pilihan...kali ni kain weight cotton plak...boleh juga digunakan utk membuat bag...perlu tambah interfacing bg menampakkan bag tegap coz kain cotton ni boleh guna utk buat baju kurung jugak so kainnye lembut...



Friday, November 12, 2010

felt lagi!!

Salam..semua...
nampaknye skang ni sy memang ngah giler buat felt craft ni...semua ni anak buah sy punye...tp bkn utk dia je utk kengkawan nye sekali...hehehe...kalau anda berminat bleh le order sekarang...
Rm13 for 3pcs.


Wednesday, November 10, 2010

Key cover

Ok...lagi kraf menggunakan kain felt...kali ni sy buat key cover plak...fungsinye utk cover kunci tu bg x nampak berserabut ngat...dan kalau tercicir pun senang kita jumpa...hehehe...boleh jugak letak key cover ni sangkut kat handbag ker..sure x tertinggal kunci nanti...almaklum lah nak letak dlm handbag dah penuh dgn brg2 makeup...kecuali kalau bawak handbag yg besar...







Monday, November 8, 2010

Giveaway!!

Emmm...giveaway lg...skang ni sy ngah gile join giveaway...hehehe..sblm ni cam malas..tp skang ni...rajin bebenor le plak...ok..kali ni giveaway dari blog cinta-craft pula bermula dari 20/10/2010-20/11/2010...

Jom lah kita pakat ramai2 join giveaway ni...mana le tahu ada rezeki dapat le hadiah...kalau korang nak tau apa syarat2 dan hadiah yg ditawarkan...korang bleh klik sini mesti terujakan...

Sunday, November 7, 2010

Felt craft

Emmm..dah lama dah tak buat craft guna kain felt ni...tetiba rasa cam rajin plak nak membuatnya..seronok tgk kat blog lain..so mula le keinginan tu datang...maka terhasil lah...jom sama2 tgk...cantik tak???...rasa tringin nak buat monster ni coz tgk anak sy duk melukis..kat buku conteng2 dia tu. Sy tanye le

mama: abg lukis apa tu bang..naper mama nampak cam pelik tu..
abg: abg lukis monster le mama...cantik tak?
mama: emm cantik pandai anak mama lukis..nanti abg lukis byk2 lg erk..
abg: ok..mama suke erk..nanti abg lukis kat mama (dgn muke excited nye anakku mula le bersungguh2 duk lukis mcm2 btk pelik siap je trus tunjuk kat mama).

pastu sy pun ada gak search kat internet...nampak je gambar monster sy suruh le dia lukis..bukan main sronok lg dia melukis...anak sy ni baru umur 5 thn tp dah pandai lukis sambil tgk camtu jerk..lagak cam pro plak dia...hehehe...
Budak2 ni kalau kita bg dia buat sesuatu yg dia suke memang dorang rasa sronok sangat..sy selalu kalau tgk dorang ni asyik duk gaduh jer..sy bg le satu buku utk dorang conteng2..nanti senyap le pastu sekejap je abis satu buku tu diconteng nyer...yg abg ok ler..yg adik..asyik2..lukis bulat2...semuanye bulat2..penuh satu buku...baby pun bila tgk abg2 dia pegang pen ngan buku..dia pun nak jugak..tp digigitnyer....alamak...terpanjang plak citer kat en3 kali ni...sorii...


Friday, November 5, 2010

Giveaway lagi...!!

Salam..semua...sambil duk klik2 kat blog lain..sy jumpa lg satu giveaway...
2nd giveaway from feltralicious...sempena b'day nye...hadiah yg ditawarkan 3 pouch seperti dlm gambar dibwh....



Ok...kalau korang nak join senang jerk...ada 3 step...korang bleh klik sini

Sunday, October 24, 2010

giveaway

Giveaway namaku zubaidah...


salam semua...dalam duk klik2..tetiba sy jumpa ada satu blog buat giveaway kalau menang dpt label free..emm sonoknye..kebetulan sy ngah nak buat label baru utk diletak kat side tepi..so kalau menang tu ALHAMDULILLAH.....syukur sangat2...tp hari ni dah last day...tp xpe lah sy nak cuba nasib..kot2 ada rezeki...mana nak tau kan...klik link bwh erk...utk tgk syarat2 nye...

http://purple-dungeon.blogspot.com/2010/10/giveaway-dapat-label-yeay.html


ok kat bawah ni plak label saya....simple2 jerk...

MUSHROOM & FROG BROOCH

Salam semua...emmm....dah lama ngat sy x buat felt craft ni...so tingin nak buat plak..maka siaplah brooch mushroom & frog.....hehehe..comel tak?...brooch ni sizenye dlm 2" je...tecik & tomei..jika berminat leh le email kepada sy nhmade@yahoo.com anda juga leh request kalau nak bentuk yg anda suke...sangat comel...kalau anak2 kita pakai..leh pinkan kat t'shirt dorang..leh letak kat bag, jd kan pin baju kurung utk gegirl...jika anda sukekan kelainan..boleh juga pakai kat tudung dan mcm2 lagiiii.....


MUSHROOM


MS FROG

MR FROG




MS FROG & MR FROG

Thursday, October 21, 2010

wristlet

Emm..kali ni wrislet plak..sama je fungsi nye cam clucth...leh letak tipon..wallet..key..brg2 yg kecik...dan sememangnye sesuai bg sesiapa yg tak suke bawa handbag...cam sy...sy pun kalau nak p mkn ke jln2 x suke ngat nak bawa handbag ni...coz nak dukung anak lg..cam byk plak nak di kendung nye...hahaha....kalau nak bawa pun bawak bag diaper dorang jerk..tu pun suh askar2 yg bawakan...bila lg nak kerah tenaga dorang kan..time ni ler...jika berminat leh email sy....RM15 only...size 6"x6".


Tuesday, October 12, 2010

Hp case

salam....semua....
jom cuci mata tgk hp case...siapa yg sukakan pink...mesti sukakannya...yg berzip tu boleh juga dijadikan coin pouch....jika berminat leh email sy... nhmade@yahoo.com .









Thursday, September 30, 2010

cat mini bag

Salam..semua....mini bag lg..tp kali ni mini bag ni sy gunakan kain cotton biasa sbg outside dan heavy cotton inside gak mcm bag strawberry...cuma yg ni sy gunakan interfacing...utk nampakkan dia tegap...emm bleh ke guna ayat tu... blasah je lah...poket semua sama, ada 3 poket kecik di dlm...harga tetap sama RM25....jika berminat boleh email sy nhmade@yahoo.com tempahan secara borong juga dialu-alukan....min 10 biji diskaun 10% lebih pada 10 biji..bleh email sy utk harga lg best....


Wednesday, September 29, 2010

strawberry mini bag

Mini bag lg...kali ni sy gunakan kain cotton biasa utk bahagian luar..dan kain heavy cotton sbg bahagian dalam...so nampak mcm lembut skit...
bag ni sy bg anak buah sy......


outside


inside

T'shirt

Salam....semua....
Hmmm..lama x update my blog....ada je gambar bag yg dah diambil..cuma bz skit...x sempat nak upload...so buat masa ni leh le nengok hasil jahitan felt di t'shirt yg sy buat...percubaan pertama...so buat biasa2 dulu...kalau dah terror nanti leh ler ambil tempahan...hehehe...

Wednesday, August 25, 2010

Travel bag

Travel bag...hmm..bunyi cam menarik kan...sy buat bag ni atas permintaan drp my customer...dia nak size bag 21"x15".... so terciptalah travel bag ni...ada 2 tali..tali pendek utk pegang dan adjustable tali utk dijadikan cam sling bag, kalau anda perasan yg kaler hitam tu le tali adjustable dan ada poket berzip di bahagian dlm. kat bawah ni ada gambar my baby ngan bag..utk compare betapa besarnye bag tu...hehehe sian baby mama...mintak maaf ye...xde model besar nak bg pakai bag ni...selain pada tu atie juga ada order 2 bag mini seperti di bawah. Ok seperti biasa jika anda berminat utk menempah, harga bag ni RM60.


Related Posts with Thumbnails